Ejendomme

Er du udlejer af en ejendom skal du lave regnskab for udlejningen

I regnskabet skal du medtage alle indtægter og udgifter som vedr. ejendommen. Dette resultat skal overføres til selvangivelsen

Selvangivelsen kan laves på 3 måder:

Skatten kan beregnes på 3 måder: 

 • Personskatteloven (lille)

 • Kapitalafkastordningen (mellem)
  anbefales til ejendomme med ingen eller få renteudgifter
 • Virksomhedsordningen (stor)
  anbefales ved renteudgifter som er højere end kapitalafkastet

Generel er kapitalafkast- eller virksomhedsordningen billigere i skat end personskatteloven - fordelen bliver større hvis du betaler topskat.

Kort fortalt om de 3 måder

 • Skat efter de almindelige skatteregler
  Fordelen ved de almindelige skatteregler er, at de er meget nemme at administrere, men rent skattemæssigt kan det sjældent betale sig pga. den er dyre i skat for dig.
   
 • Kapitalafkastordningen kan være et godt alternativ til virksomhedsordningen, da ordningen er nemmere at administrere. Der beregnes et kapitalafkast, som beskattes som kapitalindkomst i stedet for personlig indkomst. Derved betaler du mindre i AM-bidrag og eventuel topskat end efter de almindelige skatteregler.
   
 • Virksomhedsordningen giver den fordel, at renteudgifterne kan fratrækkes direkte i overskuddet, så du skal betale mindre i AM-bidrag og eventuel topskat. Ulempen er, at der er mange krav forbundet med ordningen. fx. adskillelse din private økonomi og ejendommens økonomi.


SKAT anbefaler at man bruger en revisor - hvis man vælger at bruge kapitalafkast- eller virksomhedsordningen


Forældrelejlighed er en udlejningsejendom

Udlejer du ejendommen til dit barn eller forældre er du omfattet af de samme regler som udlejningsejendomme. (her kaldet ejendomme)

Du skal man være ekstra opmærksom ved fastsættelsen af huslejen pga. interessekonflikter mellem dig og lejer (barn/forældre) og SKAT. Huslejen skal altid fastsætte efter de gældende regler - se læs mere her